English

Project 'Reynaert, Rossestreken!'

Hofdag in het dierenrijk. Alle dieren klagen over wat Reynaert de vos hen heeft aangedaan. Koning Nobels dienaren, Bruun de beer, Tibeert de kater en tenslotte Grimbeert de das worden erop uit gestuurd om Reynaert voor de koning en het gerecht te brengen. Zij zullen aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het is een listige vos te verschalken… .

Dit wereldvermaarde Vlaamse dierenepos uit de tijd dat de dieren nog spraken, is het absolute hoogtepunt uit de Middelnederlandse literatuur, geschreven ca. 1250 door de geniale lekenbroeder 'Willem die Madocke maecte'.

'Van den vos Reynaerde' is een verhaal in vele gelaagdheden en dubbele bodems over de schelmenstreken-en fratsen van een listige vos, maar is tegelijk een scherpe satire op mens en maatschappij. 'Gefundenes Fressen' dus voor het Grupetto-ensemble dat zijn muzikale beesten op dit dierenepos loslaat voor een muzikale klankschildering, met speciaal voor dit verhaal nieuw gecomponeerde muziek van Valentijn Biesemans.

Voordracht kunstenaar Johan De Paepe bewerkte de tekst en kruipt voor deze gelegenheid in het vel van alle dieren (!). Daarnaast wordt er in deze voorstelling ook gebruik gemaakt van film als bewegend decor.

Doelpubliek: gezien het karakter van het oorspronkelijke verhaal raden wij aan: vanaf 12 jaar.

duur: ca 65 minuten

Johan De Paepe, voordrachtkunstenaar, tekstbewerking

Luisterfragmenten: een greep uit onze scènemuziek (live opgenomen fragmenten)

De projecten van Grupetto

George Gershwin
Rhapsody in Blue
De laatste wals
op de Titanic
In Flanders Fields
Marlene Dietrich